Recept tips

recept tips
Vi delar med oss av lite olika recept tips! 

Hjortronsås

2 dl créme fraiche
1/2 dl hjortron
1 msk majonnäs
Citronzest & citronsaft
1 tsk honung
1 msk hackad timjan
Salt & peppar

1. Blanda créme fraiche, hjortron, majonnäs, honung och timjan i en skål.
2. Tillsätt citronzest och citronsaft efter smak.
3. Smaka av med salt och peppar.

Tips! servera till sommarens grillrätter.

Äpple- och pepparrotscoleslaw (6 pers)

500g vitkål
1 syrligt äpple
2 msk skalad finriven pepparrot
2 dl turkisk yoghurt
3 msk majonnäs
2 msk vitvinsvinäger
Salt
Svart peppar

1. Finstrimla vitkål och lägg i en bunke.
2. Skala och grovriv äpplet.
3. Blanda äpplet med vitkålen, pepparroten, yoghurten och majonnäsen.
4. Smaka av med vitvinsvinäger, salt och svart peppar.
5. Förvara i kyl, hållbarhet upp till 3 dagar.

Tips! Servera till sommarens goda grillrätter.

Risotto med parmesan

2 st finhackade scharlottenlök
2 msk rapsolja
3 dl avorioris
2 dl torrt vitt vin
100 g finhackade kantareller
4 msk kantarellfond
1 L vatten
40 g smör
150 g riven parmesan
ca 1 -2 msk citronsaft
Salt & peppar efter smak

1. Fräs scharlottenlöken i rapsoljan på låg värme. 
2. Höj värmen och tillsätt avorioriset. Fräs riset med löken och de finhackade kantarellerna tills riset blivit "genomskinligt". OBS! Rör om hela tiden så det inte bränns.
3. Tillsätt vinet under omröring och låt det koka bort. Tillsätt fonden och 1/4 av vattnet. Låt riset dra åt sig av vätskan. Upprepa tre gånger till, tills vattnet är slut. Sänk därefter värmen. Smaka på riset, det ska bli mjukt med en liten kärna i. (Är det för hårt? Tillsätt lite mer vatten och låt det dra tillsig igen.) 
4. Tillsätt smör och osten under omröring. Smaka av med salt, peppar och citronsaften. 

Rödlökspannacotta

5 del Créme fraiche
5 dl Färskost
6 st Gelatinplattor
2 st Rödlökar
1 Knippe gräslök
Salt
Vitpeppar

1. Finhacka rödlöken och gräslöken.
2. Lägg gelatinplattorna i en skål med vatten, vattnet ska täcka plattorna.
3. Sjud färskosten och créme fraichen i en kastrull på spisen. Blanda väl under tiden som färskosten och créme fraichen blir varm. Tillsätt salt och vitpeppar efter smak.
4. Krama ur vattnet från gelatinplattorna och klicka i de försiktigt under omröring i färskosten och créme fraichen. Rör om tills gelatinplattorna har löst upp sig.
5. Ta kastrullen från värmen och stäng av. Tillsätt rödlök och gräslök. Rör om väl i pannacottan.
6. Klä en form på ca 20*30 cm (ex en ugnsform) med plastfilm. Häll i pannacottan i formen och ställ i kylen i ca 3 timmar eller gärna över natten. Pannacottan ska ha blivit fast innan ni skär i den.

Tips! Skär upp pannacottan vid servering och servera med exempelvis kallrökt lax eller gravad lax.

Chokladpastej 

230 g färskost
200 g vispgrädde
385 g mjölkchoklad
2 st ägg

1. Sätt på ugnen på 95 grader.
2. Hacka chokladen och smält chokladen försiktigt i ett vattenbad. (Vattenbad: Koka upp vatten i en kastrull. Sätt den hackade chokladen i en bunke. Placera bunken i det kokande vattnet och låt chokladen smälta. Rör försiktigt och se till att inget vatten kommer i den smälta chokladen.)
3. Koka färskosten och grädden försiktigt under omröring. Tillsätt ett ägg under omröring. Häll försiktigt över den smälta chokladen och vänd runt allt till en smet.
4. Fyll smeten i en ugnssäker form. Grädda smeten i ugnen i ca 45 minuter beroende på form. Smeten ska sluta dallra när du puttar på formen, då är den klar.
5. Ta ut pastejen och låt svalna i ca 30 min.
6. Placera formen i frysen i ca 60 min. Pastejen blir då enklare att skära. 
7. Ta fram och servera eller skär i bitar för att frysa.

Tips! Chokladpastej är god till syrliga glassar eller som en chokladtryffel till kaffet. Pastejen går att förvaras fryst. 

Bokning & Beställning

hos oss kan ni beställa 24 timmar om dygnet!

Vi erbjuder ett antala olika produkter att beställa och köpa via vår webshop. Ni hittar bland annat vår Järnpåse, säsongspåsar, bröd, kött osv.