Månadens recept

Månadens recept
Varje månad delar vi med oss av ett recepttips!

Februraris recept

Chokladpastej 
230 g färskost
200 g vispgrädde
385 g mjölkchoklad
2 st ägg

1. Sätt på ugnen på 95 grader.
2. Hacka chokladen och smält chokladen försiktigt i ett vattenbad. (Vattenbad: Koka upp vatten i en kastrull. Sätt den hackade chokladen i en bunke. Placera bunken i det kokande vattnet och låt chokladen smälta. Rör försiktigt och se till att inget vatten kommer i den smälta chokladen.)
3. Koka färskosten och grädden försiktigt under omröring. Tillsätt ett ägg under omröring. Häll försiktigt över den smälta chokladen och vänd runt allt till en smet.
4. Fyll smeten i en ugnssäker form. Grädda smeten i ugnen i ca 45 minuter beroende på form. Smeten ska sluta dallra när du puttar på formen, då är den klar.
5. Ta ut pastejen och låt svalna i ca 30 min.
6. Placera formen i frysen i ca 60 min. Pastejen blir då enklare att skära. 
7. Ta fram och servera eller skär i bitar för att frysa.

Tips! Chokladpastej är god till syrliga glassar eller som en chokladtryffel till kaffet. Pastejen går att förvaras fryst. 

Beställning och bokning

hos oss kan ni beställa 24 timmar om dygnet!

Vi erbjuder ett antala olika produkter att beställa och köpa online. Ni hittar bland annat vår Järnpåse, matkurser, temamiddagar och provningar.

Information vid beställning/bokning
Har ni presentkort och vill nyttja detta på en av våra aktiviteter exempelvis för Järnpåsen? Ring till oss på 0911 -199 20 eller maila oss på info@jarnspisenpitea.se för beställning.

Glöm inte meddela vid beställningen eventuella allergier eller specialkoster. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

GDPR lagen
Genom att lämna dina uppgifter till oss i samband med beställningar/offerter/nyhetsbrev samtycker du till en sådan behandling av personuppgifter som beskrivs i vår integritetspolicy. Vår policy handlar mest om sunt förnuft och inte slarva med säkerheten runt dina personuppgifter, men vill du läsa mer så finns vår policy i text här.

Loading...