Om oss

Vår historia

 2011-03-12, dagen D för oss.

Dagen då Järnspisen, Piteå öppnade upp sina dörrar för första gången till sin restaurang. Men vår resa började egentligen inte då utan redan i augusti, 2010 fick vi telefonsamtalet som startade tankarna om en restaurang i egen regi. Vi beslutade oss för att förverkliga vår dröm, att starta en restaurang fylld med god mat serverad med kärlek, omtanke och glädje.

När vi funderade på ett namn för restaurangen fick vi tipset om att söka i gamla databaser. Vi visste att det funnits ett bryggeri i byggnaden där vi skulle öppna restaurang, men fanns det något mer i historieböckerna som vi kunde inspireras av? Vi gick till biblioteket och pratade med Piteå museum och till slut hittade vi "vår historia". 

Piteå ångbryggeri startades 1885. Tio år innan bryggeriet startades användes lokalen av Piteå mekaniska verkstad. I denna verkstad tillverkades delar till järnspisar och även mindre järnspisar.

Järnspis, vilket härligt namn! Och så passande för vår verksamhet. Dels ger spisar värme och glöd, de bildar en naturlig samlingsplats där gäster möts och där gäster kan uppleva kärlek genom maten. Precis de orden och den känslan som vi vill förmedla med vår restaurang. Härifrån kommer vår historia om restaurang Järnspisen, Piteå.

Press artiklar om Järnspisen mellan 2011 feb - 2016 mars.
Öppnande.                                          Mingel julfest.
Nanne Grönwall.                                Kronprinsessan Victoria.
White guide 2013.                              Cocktailkväll.
Järngrillen 2014.                                 White guide 2014.
Järngrillen 2015.                                 White gudie 2015.

2016-03-24, vi vänder blad

Vår sista dag i lokalerna på bryggargatan med restaurang Järnspisen, Piteå. Vi hade länge gått och funderat på om vi skulle utveckla vår butik och ta den ett steg längre. Våra tankar gick mellan att göra den större till att flytta närmare centrum. Under våra funderingar tog vi ett beslut att sälja vårt "lilla" barn, vår restaurang, och flytta vår verksamhet in mot centrum. Järnspisen var påväg mot nya mål och nya utmaningar.
Se gärna artikeln från Piteå gratistidning här.

PreMIÄR AV VÅR BUTIK I CENTRUM.

Just nu skrivs historian om detta speciella datum, inom kort kommer ni att hitta mer här.

Varmt välkomna till oss
Cecilia & Daniel

Beställning och bokning

hos oss kan ni beställa 24 timmar om dygnet!

Vi erbjuder ett antala olika produkter att beställa och köpa online. Ni hittar bland annat vår Järnpåse, matkurser, temamiddagar och provningar.

Information vid beställning/bokning
Har ni presentkort och vill nyttja detta på en av våra aktiviteter exempelvis för Järnpåsen? Ring till oss på 0911 -199 20 eller maila oss på info@jarnspisenpitea.se för beställning.

Glöm inte meddela vid beställningen eventuella allergier eller specialkoster. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

GDPR lagen
Genom att lämna dina uppgifter till oss i samband med beställningar/offerter samtycker du till en sådan behandling av personuppgifter som beskrivs i vår integritetspolicy. Vår policy handlar mest om sunt förnuft och inte slarva med säkerheten runt dina personuppgifter, men vill du läsa mer så finns vår policy i text här.

Loading...