Järnpåsen

JärnPåsen
Vår helgpåse!

Vi erbjuder varje vecka en färdigpackad påse inför helgen. Det enda du behöver göra är att grilla eller steka på proteinet och värma upp tillbehören. Påsen kostar 350 kr och räcker för två personer. (Vid upphämtning på annan ort tillkommer det en utkörningskostnad: Älvsbyn 10 kr.) Instruktioner med tillagningssätt följer med i påsen.

Järnpåsen v 29
Lammytterfilé med getostpaj, rosmarinsås, bakade tomater och stekt ostronskivling.

Glöm inte komplettera järnpåsen med vår ost- och charkbricka, 135 kr för två person, och helgens dessert, hallonpannacotta med lakrits, 50 kr styck.

Eriks vintips
Klassikern till lamm är en röd Bordeaux, men eftersom det är getostpaj med så blir det att tänka om. Om det bara hade varit en getostpaj hade valet blivit en Sauvignon Blanc från Loire, men lammytterfilén och den stekta svampen kräver ett rött vin. Rosmarin, då tänker jag spontant södra Frankrike. Första hands alternativet blir Gérard Bertrand Château L’Hospitalet La Réserve Rouge (varunr 73142, pris 175,-) från Languedoc-Rouissillon. Tidigare var detta ett område som tillverkade mycket bulkviner, men under de senaste decennierna har fokus flyttats till kvalitet och Languedoc är idag den region som har kommit längst när det gäller hållbarhet inom mat och dryck, producenten Gérard Bertrand är ett lysande exempel på detta. Det här vinet är en s.k. GSM (cuvée på Grenache, Syrah och Mourvèdre). Ett mjukt och varmfruktigt vin som skall serveras 16-18 grader. Om hyllan töms på detta vin, är andra hands alternativet Château Pesquie Quintessence 2017 (varunr 95366, pris 189,-) från Ventoux i söda Rhônedalen. Det här är lite kraftfullare än föregående och gjort på 80 % Syrah och 20 % Grenache.

Bokning och beställning!
Vi tar bokningar av veckans järnpåse till senast 18.00 torsdagar för Piteå eller 18.00 onsdagar för Älvsbyn. Allergier eller specialkost, vi behöver er bokning senast 10.00 torsdagar för upphämtning Piteå. Upphämtning sker fredagar mellan 14.00 - 18.00.

Välkommen med er bokning nedan!

Bokning & Beställning

hos oss kan ni beställa 24 timmar om dygnet!

Vi erbjuder ett antala olika produkter att beställa och köpa via vår webshop. Ni hittar bland annat vår Järnpåse, säsongspåsar, bröd, kött osv.