Järnpåsen

JärnPåsen
Vår helgpåse!

Vi erbjuder varje vecka en färdigpackad påse inför helgen. Det enda du behöver göra är att grilla eller steka på proteinet och värma upp tillbehören. Påsen kostar 350 kr och räcker för två personer. (Vid upphämtning på annan ort tillkommer det en utkörnings- kostnad: Älvsbyn 10 kr.) Instruktioner med tillagningssätt följer med i påsen.

Järnpåsen v 17
Entrécote med ratatouille, dragonmajonnäs och klyftpotatis. 

Glöm inte komplettera med vår förrätt (ost- och charkbricka 135 kr för två personer) och helgens dessert (vitchokladparfait med bär 50 kr styck).

Veckans vintips från Erik
Under påsken hade jag möjligheten att testa förra veckans Järnpåse. Jag kan konstatera ödmjukt att mina vinrekommendationer fungerade mer än väl. När jag väljer mina vinrekommendationer så blir det "torrsim" som bygger på erfarenhet, men det är rätt enkelt eftersom Järnspisens Matbod använder råvaror av högsta kvalitet och har tydliga smaker. När jag väljer ugår jag i första hand från tillbehören, exmeplvis sås, röror, om det är risotto eller rostad potatis innan jag tänker på själva huvudråvaran. Det viktigaste är att det blir balans, så att både mat och vinet får glänsa.

Den här veckans vintips kommer från Loire i Frankrike, ett vinområde som främst förknippas med vita viner från druvorna Melon de Bourgogne (Muscadet), Chenin Blanc och Savignon Blanc, men här görs fantastiska röda viner, framför allt i mellersta Loire från druvan Cabernet Franc. Många ser Cabernet Franc som ett lilla syskon till Cabernet Sauvignon, men verkligheten är att Cabernet Franc är förälder till Cabernet Sauvignon tillsammans med Sauvignon Blanc.

Beatrice et Pascla Lambert Les Terrasses 2017, (varunr 95418, pris 140:-) är välbalanserat med härliga toner av mörka frukter och lakrits. Servera 15-17 grader i ett glas med stor kupa. Öppna gärna flaskan 30-45 minuter innan servering och häll i en karaff alternativt i glasen för en bättre upplevelse.

Beställning och bokning
Beställning inom Piteå - hämtas på Järnspisens Matbod
Järnpåsen beställs via vår bokningsportal nedan, välj Järnpåsen Piteå. OBS! Beställning senast kl 18:00 torsdag med upphämtning på fredag mellan 14:00 - 18:00. Vid eventuella allergier eller specialkost, för upphätmning i Piteå, behöver vi få er beställning senast kl 10:00 torsdag

Beställning för upphämtning hos Ekbergs i Älvsbyn
Järnpåsen beställs via vår bokningsportal nedan, välj Järnpåsen Älvsbyn. OBS! Beställning senast kl 18:00 onsdag med upphämtning på fredag mellan 9:00 - 18:00.

Välkommen med er bokning!

Beställning och bokning

hos oss kan ni beställa 24 timmar om dygnet!

Vi erbjuder ett antala olika produkter att beställa och köpa online. Ni hittar bland annat vår Järnpåse, matkurser, temamiddagar och provningar.

Information vid beställning/bokning
Har ni presentkort och vill nyttja detta på en av våra aktiviteter exempelvis för Järnpåsen? Ring till oss på 0911 -199 20 eller maila oss på info@jarnspisenpitea.se för beställning.

Glöm inte meddela vid beställningen eventuella allergier eller specialkoster. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

GDPR lagen
Genom att lämna dina uppgifter till oss i samband med beställningar/offerter/nyhetsbrev samtycker du till en sådan behandling av personuppgifter som beskrivs i vår integritetspolicy. Vår policy handlar mest om sunt förnuft och inte slarva med säkerheten runt dina personuppgifter, men vill du läsa mer så finns vår policy i text här.

Loading...