HÄMTAR ÖPPETTIDER... VISA ÖPPETTIDER
111

En sommardag med något gott i glaset, härliga vänner, Boluespel och att få mumsa på något gott från lokala företag. Ett däck där vi tillsammans får fira att vi åter har en festival i stan.

Efter att under de senast åren inte kunnat genomföra en festival i Piteå är vi extra glada att Piteå dansar och ler väljer att satsa och även utvecklas framåt. När PDOL fick besked om att de kan anordna en sommarfestival igen så satte vi oss ner tillsammans och funderade på vad vi ska hitta på i år. Vi funderade och hamnade ganska fort i att ett område med skönt häng, Boule och lokala företag är det vi vill sats på.

Platsen var redan given och det är de stora svarta däcket på Byxtorget, runt Piteås stora träd. Namnet blev ganska självklart ”Trädäcket” för att vi alla ska förstå vad vi pratar om. Sen fick vi äran att snacka ihop oss med några av våra lokala företag. Företag som ligger oss på Järnspisen extra varmt i hjärtat.

Tegelbruket
Ett företag som gör otjorvig glass från Boden.
På Trädäcket kommer ni att kunna köpa deras glass i bägare och rån. De kommer också att ha med sig Piteglassen med smak av palt, ett samarbete mellan Järnspisen och Tegelbruket. Så för er som inte hunnit smaka denna krämiga vaniljglass med brynt smör, sirapsrostad palt och lingonrippel är det dags nu. Ni kan under festivalen köpa den i bägare eller rån.

Stoked Coffee Roasters
Ett micro-rosteri som rostar i Piteå.
Gott kaffe från Piteås ända rosteri kommer ni att kunna köpa på däcket. Grant brygger kaffe på sina rostade bönor, perfekt till glass eller som en kaffe på maten. Ni kommer också att hitta hans hela bönor med olika smaker/rostningar. Kanske det är dags för ett Sällskapskaffe, ett samarbete mellan Järnspisen och Stoked Coffee Roasters, eller Pitekaffet.

This is how
Ett ölbryggeri som brygger öl utifrån härliga stunder i Piteå.
Gänget på This is how kommer att sälja all kall dryck på däcket. Olika ölsorter för olika stunder, alkoholfritt och annat gott kommer ni att hitta i deras bar. Tänker er en god öl och lite Bolue en sommardag mitt i Piteå. Ett sådant där moment som vi alla kan snacka om.

Tillsist hittar ni även oss själva på däcket, Järnspisens Matbod.
En lokal delikatessbutik med tillhörande matstudio från Byxtorget i Piteå.
Hos oss kommer ni att hitta en del av vårt sortiment blandat med grillat från Jokkmokkskorv tillsammans med grillar från Svetsprodukter. Ni kan njuta av ostar, marmelad, chark, oliver, nötter, räkor, aioli, bröd, grillad pizza och ostgrillare med tillbehör. Vi kommer att erbjuda en meny med festivaltappning.

Vi vill välkomna er alla att hänga i vårt område på PDOL, Trädäcket.
Öppet ons – lör 11.00 – 21.00