HÄMTAR ÖPPETTIDER... VISA ÖPPETTIDER
111

En av våra mest passionerade leverantörer är Roberto. Han förmedlar sin känsla för sina produkter genom berättelser, gester och smakprover med det lilla extra i. En riktig härlig Italienare som vet vad han säljer och står för sina produkter.

Roberto Carvutto bor i  Örnsköldsvik och har importerat italienska livsmedelsprodukter sedan 2012, däribland mozzarella och burratina. Han hade en dröm om att tillverka italiensk ost av svensk mjölk, så 2018 startade han tillsammans med några andra Italienare Frägsta Mejeri i Hudiksvall. Roberto kommer från Gioia del Colle i Apulien, på den italienska klacken, en stad som är känd för produktion av komjölksmozzarella. Han ville helt enkelt ta en bit av sin hemstads traditioner till Sverige.

Vi säger alltid att Roberto är vår favorit Italienare och även till han själv. Så här svarar han när vi frågar hur det är att starta eget i ett annat land?
– Tack för komplimangen! Det är inte lätt att starta eget företag i ett annat land, men som tur är har jag alltid haft min svenska fru som hjälpt och stöttat mig. Mitt bästa tips är att knyta många kontakter i det nya landet och att tro på projektet. När någon säger att ditt projekt inte går att genomföra – då måste du fortsätta tro på det.

Han berättar också varför vi ska handla deras produkter.
– Vi tillverkar vår svenska mozzarella och burratina i mejeriet i Hudiksvall, med mjölk från området. Vi tillverkar en färsk produkt som bara transporteras någon dag för att komma fram till slutkunden. Vi vet vad vi levererar och står för!

Ibland som med alla våra leverantörer försöker vi skapa en relation för att få veta små detaljer som gör att vi kan förmedla lite mer till er kunder. Senast frågade Daniel vad Roberto skulle laga för mat som han sen vill bjuda sina vänner på?
–  Jag skulle laga de rätter som jag fångade min fru med: spaghetti med aglio, olio och peperoncino samt broccoli med orchiette, en typisk pasta från min hemregion. Som efterrätt skulle jag bjuda på tiramisù.

Alltså visst blir vi hungriga att få detta tipset, mmm. En sista fråga som vi ställde till Roberto med tanke på vår verksamhet. Vad har du för favorit ost?
– Förutom mozzarella och burratina, gillar jag lagrad Piave DOP samt ostar som lagrats i prosecco eller amaronevin. Dessa ostar passar bra tillsammans med rött vin, t.ex. Barbera eller Valpolicella.

Tack Roberto för att du delar med dig av din kunskap och dina produkter. Både vi och våra kunder gillar dem i massor.