HÄMTAR ÖPPETTIDER... VISA ÖPPETTIDER
111

Vi har en extra förkärlek till några extra goda skorpor från Ullånger i Kramfors kommun. Från en tjej som heter Emma. För några år sedan letade vi skorpor som både är goda och skapade med extra omtanke. Vi hittade Emmas goda skorpor och fastnade direkt. Ett genuint hantverk bakat med kärlek och äkta råvaror. Allt bakas för hand och de lägger stor vikt vid val av ingredienser. Så långt som möjligt handlar de ekologiskt och lokalproducerat. 

Emmas Skafferi startades 2006 i Junsele av Emma Tarberg och är sedan 2018 en del av familjeföretaget Mjälloms Tunnbröd. Emma var en fena på att baka skorpor och började som så många andra hantverksföretag, hemma i köket. Skorporna sålde hon till grannar och bekanta men att det skull bli ett framgångsrikt skorpbageri var det inte alla som riktigt kunde tro.

Under 2018, tolv år sedan starten, kände Emma att hon ville att hennes lilla skorpbageri, som nu hade växt till miljonomsättning, skulle fortsätta att utvecklas av någon annan. Efter en del funderingar så kontaktade hon Torbjörn på Mjälloms Tunnbröd i Ullånger. Hon tyckte att om någon skulle kunna förvalta hennes varumärke och skorpor så var det Mjälloms, som i mångt och mycket står för samma höga kvalitetstänk som Emma och med fötterna djupt rotad i Höga Kusten. Sedan hösten 2018 är Emmas Skafferi en del av familjeföretaget Mjälloms Tunnbröd och ligger numera i Ullånger.

De har stor variation av smaker på skorporna men gemensamt är att de alla innehåller äkta råvaror. Riven färsk citron, härliga chokladbitar eller hackad mandel. Riktiga lingon, blåbär och härlig kola. Njut av den som en klassisk kaffe- eller teskorpa men den passar även utmärkt med ett sött vin. Skorporna är packad i papperspåsar med en etikett som har de finaste illustrationerna i härliga färger.

En riktigt liten goding under hösten och julen!