HÄMTAR ÖPPETTIDER... VISA ÖPPETTIDER
111

MILL & MORTARS SALTER
Mill & Mortar är ett företag i Danmark som drivs av en driven kvinna som började inom konsultbranschen men som sadlade om för att arbeta med sitt brinnande intresse, mat. Målet med Mill & Mortar är att berätta de fantastiska historierna bakom kryddorna men också att få dig som kund att krydda maten mer. 

Saltserien NaCL 
Saltserien NaCL består av det finast flingsaltet, hämtat från underjorden i Alicante i Spanien. Saltmästaren på Salina de la Fortuna är inspirerade av omgivningen och smaksätter Mill & Morters salter med bland annat rödvin från regionen, citrus och citrontimjan osv.

Porcini salt – Karl-Johan salt
Saltet är smaksatt med svampen Karl-Johan vilket ger aromer och smaker med tanke på skogen. Saltet är anpassat till ex. viltkött, soppa och maträtter med ägg eller pasta.

Red wine salt – Rödvinssalt
Salt från de underjordiska saltgrottorna i Villena i Spanien. Torkat av Alicante vinden och medelhavssolen. Saltet är blandat med rödvin från det katalanska Priorat distriktet, där de producerar kraftigt och elegant vin. Detta ger ett blommigt salt med tydlig rödvinssmak. Saltet passar riktigt bra till nötkött.

Oak smoked salt – Ekrökt salt
Salt från de underjordiska saltgrottorna i Villena i Spanien. Torkat av Alicante vinden och medelhavssolen. Saltet läggs efter torkningen i stängt rökrum och röks i fler veckor med en brand från gammalt ekträd. Saltet är extra populärt i alla nordiska köken och kan användas till alla typer av maträtter.

Seaweed salt – Tång salt
Salt från de underjordiska saltgrottorna i Villena i Spanien. Tillsatt med flera olika tång från den franska atlantkusten. Saltet passar perfekt till fiskrätter eller olika äggrätter. 

Dessa fina salter säljer vi i vår butik!