HÄMTAR ÖPPETTIDER... VISA ÖPPETTIDER
111

Sierra Cazorlas olivoljor
I naturreservatet Sierra Cazorla i Jaénregionen i södra Spanien hittar vi Hacienda Vadolivo. De har sedan 1989 producerat olivoljor av hög kvalitet med klassiska spanska olivsorter. Här förenas tradition med modernitet och oljan i deras färgglada flaskor tillverkas med en
välbalanserad kombination av den senaste tekniken och traditionell kunskap.

Att välja olivolja kan jämföras med att välja vin. Olivsort, land, område, jordmån, skörd, produktionssmetod – allt påverkar smak och kvalitet. Den första pressningen av olivolja ger den bästa oljan dvs extra virgine. Extra virgine olja pressas fram av färska oliver högst ett dygn efter plockning vid max 30 grader – så kallad kallpressning.

Kallpressning av olivolja är en kemikaliefri process, det innebär i sin tur att mycket smak, vitaminer och antioxidanter är bevarade i extra virgine olja.

Grön olivolja E.V Hojiblanca
Extra jungfruolivolja gjord på Hojiblanca oliver från novemberskörden. Olivolja av hög kvalitet som utvunnits direkt ur oliver och uteslutande genom mekaniska processer. Förvaras
mörkt, svalt och ej i direkt solljus. Spansk Extra Virgin Olivolja Hojiblanca bjuder på en mjuk sensation i munnen och lämnar en smått bitter eftersmak som gör att den passar mycket bra i sallader, kött och fiskmarinader samt som vinägrett.

Blå olivolja E.V Picual
Denna spanska Extra Virgine olivoljan görs på picual-oliver, vilket gör att den passar väldigt bra till intensiva smaker så som: vitlök. lök, peppar, sallad, fisk och som finish på en kötträtt eller i traditionella köttgrytor.

Gul olivolja E.V Arbequina
Denna spanska premium Extra Virgin Olivoljan görs på Arbequina-oliven och bjuder på härlig fräsch doft av färsk frukt, nyklippt gräs och tomat. Gör sig bäst till ett rostad bröd, fruktsallader eller för desserter.

Vit ekologisk olivolja Arbequina
Denna spanska premium Extra Virgin Olivoljan görs på Arbequina-oliven vilket gör den härligt söt – passar utmärkt till desserter. Fruktig och söt smak med toner av nyklippt gräs och tomat. Utöver detta är den dessutom ekologisk!