HÄMTAR ÖPPETTIDER... VISA ÖPPETTIDER
111

Nordisk – naturens förråd
Följ med på en kulinarisk resa runt i Norden på jakt efter det nordiska. Företaget startades av kocken Christian som drev ett par restauranger i Köpenhamn men ville göra något annat så han och hans fru började plocka örter & kryddor i deras närområde och ta fram deras unika sortiment och än idag så handplockas mycket ute i naturen. I hjärtat av naturen och i hjärtat av Danmark föddes NORDISK – ett personligt lantkök med djupa rötter i den nordiska naturen. I Christians nordiska kök tillverkas handgjorda produkter med fokus på kvalitet och kreativitet. Ett kök som pekar både framåt och bakåt i tiden. Bakåt på ett nordiskt matkulturarv och gamla nordiska matlagningsmetoder och framåt genom nya spännande råvarukompositioner.

NORDISK rapsolja
En kallpressad rapsolja som passar exempelvis till marinader, dressingar och vinaigretter. Används också som hälsosamma fetter i bakverk i exempelvis bullar, muffins, kakor och pannkakor. Gjord på 100% rapsblomma.

NORDISK vinäger med smak av blåbär & granskott
Används till att smaksätta mörka såser och kraftiga kötträtter, som syrlighet till vinterns rotfrukter och vinaigrette till årstidens sallad. De kokar små och fina granskott till sirap vilket ger motspel till blåbärens syrlighet.

NORDISK vinäger med smak av rabarber & nyponblommor
Används till att smaksätta ljusa såser, soppor, vinaigretter och till årtstidens sallader. En smakrik och aromatisk vinäger.