HÄMTAR ÖPPETTIDER... VISA ÖPPETTIDER
111

2 st finhackade scharlottenlök
2 msk rapsolja
3 dl avorioris
2 dl torrt vitt vin
100 g finhackade kantareller
4 msk kantarellfond
1 L vatten
40 g smör
150 g riven parmesan
ca 1 -2 msk citronsaft
Salt & peppar efter smak

1. Fräs scharlottenlöken i rapsoljan på låg värme.
2. Höj värmen och tillsätt avorioriset. Fräs riset med löken och de finhackade kantarellerna tills riset blivit ”genomskinligt”. OBS! Rör om hela tiden så det inte bränns.
3. Tillsätt vinet under omröring och låt det koka bort. Tillsätt fonden och 1/4 av vattnet. Låt riset dra åt sig av vätskan. Upprepa tre gånger till, tills vattnet är slut. Sänk därefter värmen. Smaka på riset, det ska bli mjukt med en liten kärna i. (Är det för hårt? Tillsätt lite mer vatten och låt det dra tillsig igen.)
4. Tillsätt smör och osten under omröring. Smaka av med salt, peppar och citronsaften.